Navigatie

Door de  focus op vloeibare zepen en douchegel lijken we de vaste zepen te vergeten. Toch zijn er genoeg redenen waarom je voor een vaste zeep zou kunnen kiezen. Ever voor de duidelijkheid: we hebben het niet over zeep die je voor een paar euro in een supermarkt kan kopen. Deze kunnen je huid irriteren en uitdrogen, zijn vaak vol chemische toevoegingen en eigenlijk een reden waarom we ooit besloten hebben de vaste zepen niet meer te gebruiken.

Gelukkig ontdekken steeds meer mensen de voordelen van de goede (handgemaakte) zeep die van hoogwaardige grondstoffen met veel liefde worden gemaakt.

Waarom vaste zeep?
 

1. DE ZEEP REINIGT ECHT

Van de producten die gebruikt worden voor onze persoonlijke hygiëne verwachten wij maar één ding: dat ons lichaam daarmee gereinigd wordt. Zonder dit eigenschap is een zeep nutteloos. Een degelijk stuk zeep is gelukkig de beste manier om schoon te worden na een zware dag. Zonder moeite weet hij zich te helpen met zweet, vlekken, vuil of olie. Was je op kantoor, in de tuin, in de bergen of werk je als een monteur? Zeep vindt alles prima, hij kan elk soort vuil aan. Natuurlijke hangt het ook van het type zeep af, sommige zepen reinigen juist minder, ze zijn zachter maar ook zachter voor je huid. Zo komen we bij punt twee..


2. VEEL VARIATIES EN MOGELIJKHEDEN!

Er zijn zo veel verschillende producten op de markt. Je kan een klassieke zeep gebruiken voor je dagelijkse hygiëne, zoutzeep met peeling-effect, hierboven genoemd gezichtszepen speciaal ontworpen voor de fijne gezichtshuid en extra reinigende zepen ideaal voor op de werkplaats.

En we hebben het nog geen eens gehad over de kleur, ontwerp, design en geur. Elke zeep is origineel en kan alle kleuren en vormen hebben. Plotseling is het niet meer een functioneel stuk zeep maar ook een decoratie.
En de geur? Ga lekker snuffelen en vind je lievelingsgeur. Je weet zeker dat het geen kunstmatig parfum is maar echte etherische oliën van echte bloemen en planten.


3. GEEN ONNODIGE VERPAKKINGEN

We zijn erg blij dat mensen beginnen na te denken over hun leven en te zorgen voor hun impact op de planeet. Ze zijn op zoek naar manieren om de natuur zo min mogelijk  te belasten. Zeep is de perfecte manier om het nuttige met het aangename te verbinden.
Zepen worden vaak verpakt in recyclebaar papier dat gemakkelijk in de natuur kan worden ontbonden. Bovendien is de verpakking veel kleiner en gaat de stuk zeep langer mee. Vergelijk het eens met een plastic, moeilijk afbreekbare fles waarin de meeste douchegels worden verkocht. Zeep is geen wondermiddel voor de vervuiling van de natuur, maar kan enorm helpen.

 

4. UITSLUITEND NATUURLIJKE GRONDSTOFFEN

Dit hangt samen met het vorige punt. Terwijl er veel conserveermiddelen, kunstmatige tensiden, kleurstoffen, aroma's en andere ingrediënten in een douchegel zijn, doet de zeep het met verzeepte natuurlijke oliën en boters. En in plaats van een kunstmatig parfum ruik je in zeep heerlijke etherische oliën die niet alleen lekker ruiken maar ook extra voordelen bieden voor je huid. Voor de natuur is de productie en het gebruik van zeep veel minder belastend dan die van douchegel.
Bovendien hebben veel van deze hoogwaardige ingrediënten, zoals shea butter, olijfolie of jojoba-olie, veel goede eigenschappen die op de zeep worden overgebracht. Tegelijkertijd wordt er van deze stoffen glycerine geproduceerd - dus de zeep is niet alleen goed om te reinigen maar ook om te verzorgen, verzachten en je huid in haar natuurlijke staat te houden.

 

5. IS ZEEP DUUR?

Interessante vraag. Voor een stuk zeep van de goede kwaliteit kun je ongeveer op 8 euro rekenen, sommige luxe stukken zijn nog veel duurder. Op het eerste gezicht lijkt zeep dus alleen voor de rijkere mensen te zijn. Maar het tegenovergestelde is waar.
Een goed gerijpt stuk zeep gaat met dagelijks gebruik drie tot zes weken lang mee. Zelfs als je zeer zuinig met een douchegel doet, gaat hij nooit zo lang mee. Bovendien heb je na het douchen met een douchegel een lotion of bodymilk nodig omdat je vaak last krijgt van een droge of trekkerige huid. In plaats van één product heb je er dus twee nodig. De zeep biedt je wel een oplossing.
In het vorige punt noemden wij glycerine. Deze stof wordt gebruikt in bodymilk of oliën om de huid te hydrateren. In een natuurlijke zeep is glycerine al aanwezig, daarom wordt je huid mild gereinigd maar niet uitgedroogd. Je hoeft geen twee verschillende producten aan te schaffen om hetzelfde effect te verkrijgen zoals met de zeep.

 

6. JE KENT DE PERSOON ACHTER JE ZEEP

Natuurlijke zepen worden bijna zonder uitzondering geproduceerd door kleine familiebedrijven. Het zijn enthousiastelingen die houden van wat ze doen en de liefde voor hun vak weerspiegelt zich in de producten.  Een kunstenaar projecteert zijn ervaringen en gevoelens in zijn werk en grotendeel geldt dit ook voor handgemaakte zepen. Elk stukje zeep heeft zich ingeprent in het leven van zijn maker en zodra je het koop, word je een deel van het verhaal.

 

 

Benieuwd naar onze handgemaakte (haar)zepen?  Ze zijn te koop in onze webshop.

© 2017 - 2019 potje natuur | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel