Navigatie

7 KRACHTIGE NATUURLIJKE ANTIBIOTICA VERKRIJGBAAR ZONDER RECEPT

Antibiotica zijn een van de meest voorgeschreven medicijnen geworden. Het gevolg daarvan is dat je op langere termijn een verslechterde darmflora hebt, waarmee je immuunsysteem nog meer achteruit gaat en je bent vatbaar voor alle soorten infecties. Met de volgende 7 krachtige natuurlijke antibiotica kun je deze negatieve gevolgen vermijden.

 

KNOFLOOK

Knoflook is al duizenden jaren gebruikt als medicijn door verschillende culturen daarom staat hij op nummer 1!

Met zijn krachtige antivirale, antiseptische, anti-inflammatoire en antibacteriële eigenschappen kan knoflook je lichaam beschermen en onvriendelijke bacteriën verwijderen. Hij bevat veel natuurlijke antioxidanten die vrije radicalen vernietigen en je immuunsysteem ondersteunen.

Allicine, de actieve stof in knoflook, speelt de hoofdrol bij het doden en afweren van schadelijke bacteriën. We raden je aan knoflook eerst te persen om deze stof nog beter te activeren. Eet hem rauw, in een warme thee of roer hem door je maaltijd.

 

COLLOIDALE ZILVER

Colloïdale Zilver is al eeuwen bekend al een effectief antibioticum. Begin jaren 1900 ontdekte Alfred Searle, oprichter van het farmaceutische bedrijf Searle, dat het de meest dodelijke pathogenen zou kunnen bestrijden.

Searle verklaarde dat het toedienen van colloïdale zilver aan zijn patiënten in een groot aantal gevallen verbazingwekkende resultaten opleverde. Het belangrijkste voordeel was de snelheid waarmee het middel alle microben vernietigde zonder giftige werking op de gastheer.

Recent onderzoek heeft ook aangetoond dat colloidale zilver antibiotica resistente microben kan vernietigen zoals MRSA, de vogelgriep en SARS.

 

OREGANO OLIE

Oregano olie rekent af met pathogene bacteriën zonder de gunstige bacteriën te verstoren. Oregano is ontstekingsremmend, schimmelwerend, antibacterieel en is het actief tegen parasieten. 

De etherische oliën in oregano bevatten thymol en carvacrol die sterk schimmelwerend en antiseptisch werken. 8 - 10 druppels oregano etherische olie in de aromalamp stimuleert bij lichamelijke en geestelijke vermoeidheid en bij een te lage bloeddruk.

 

 

ECHINACEA WORTEL EXTRACT

Echinacea wordt al honderden jaren gebruit om allerlei infecties te behandelen.

De werkzame stoffen in het Echinacea wortel extract zijn glycoproteïnen, vluchtige oliën, flavonoïden en alkamides. Deze zijn goed om de voeten van atleten te behandelen tegen, mogelijke, schimmel. Traditioneel werd het gebruikt om open wonden, difterie, bloedvergiftiging en andere bacterie gerelateerde aandoeningen te behandelen. Vandaag wordt dit krachtige kruid meestal gebruikt tegen verkoudheid en griep, omdat het de meest gevaarlijke vormen van bacteriën zoals staphylococcus aureus, de oorzaak van de dodelijke MRSA, kan vernietigen.

 

MANUKA (RAUWE) HONING

Misschien het meest smakelijke antibioticum. Bij uitwendig gebruik kan Manuka honing een breed scala pathogenen doden, waaronder MRSA en vleesetende bacteriën. Honing werkt ook goed bij uitslag op de huid, brandwonden en om andere problemen met de huid te genezen. Honing reinigt de mond en je tanden van bacteriën en stopt bloedend tandvlees. Honing is effectief bij verschillende infecties en ontstekingen waaronder de lastige Helicobacter Pylori bacterie.

 

APPELAZIJN

Dankzij zijn antibacteriële en antiseptische eigenschappen doodt appelazijn slechte bacteriën en neutraliseert luchtjes. Dat komt mede omdat de zuurheidsgraad in het appelazijn een omgeving creëert waarin bacteriën simpelweg niet kunnen groeien. Potassium helpt bij de opbouw van weefsel in de huid, dat kan bijvoorbeeld hulp bieden bij huidproblemen zoals eczeem. 

 

 

KURKUMA

Een echte wonderplant met anti-oxidante, antivirale, antibacteriële, antischimmel, anti-carcinogene, antimutagene en anti-inflammatoire eigenschappen. Kurkuma is een krachtig kruidengeneesmiddel dat wordt toegepast bij verkoudheid, griep, desinfectie van snijwonden en brandwonden. De werkzame stoffen zijn onder meer curcumine, bisdemethoxy curcumine en demethoxy curcumine, deze lijst wordt steeds langer omdat de wetenschap heel veel interesse heeft in de medicinale werking van kurkuma. Het is aangeraden om zwarte peper toe te voegen omdat dit er dan voor zorgt dat het 20x effectievere en beter opneembaarheid wordt.

 

Dit is zeker geen complete lijst van natuurlijke antibiotica maar een mooie start voor je natuurlijke apotheek! Je kan met verder uitbreiden met o.a. gember, uienextract of kokosolie.

 

© 2017 - 2019 potje natuur | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel