Navigatie

NATUURLIJKE COSMETICA, WAAROM?

Als je weet dat je huid je grootste en belangrijkste orgaan is, dan spreekt het toch eigenlijk voor zich dat je er voorzichtig mee om gaat? Natuurlijke cosmetica bevat uitsluitend natuurlijke stoffen en geen synthetische stoffen. Een natuurlijke stof is een grondstof direct uit de natuur, zoals extracten van biologisch geteelde kruiden en planten, verzorgende plantaardige oliën en natuurlijke geur en kleurstoffen, essentiële oliën en algen. Synthetische stoffen komen niet in de natuur voor.

 

BETER VOOR JE HUID

Veel mensen  hebben last van irritaties op hun huid na het gebruik van cosmetica. Misschien heb je zelf niet eens door, maar rode vlekjes or bultjes op je lichaam en gezicht of jeuk op je hoofdhuid na het gebruik van een product kunnen op een allergische reactie duiden. Natuurlijke cosmetica bevat uitsluitend ingrediënten die zacht zijn voor de huid. Ze werken in harmonie met de huid en houden haar natuurlijke evenwicht in stand. Plantaardige olie is licht en lucht doorlatend voor de huid. Deze dringt in de huid en verzorgt haar. In tegenstelling tot aardolie en minerale olie (ook natuurlijk) die geen lucht doorlaten.

 

BETER VOOR HET MILIEU

Veel van de synthetische ingrediënten in reguliere huidverzorging zijn niet biologisch afbreekbaar en komen dus in de natuur terecht. De grootste schade komt van het wegspoelen van deze producten door het riool. De meest bekende veroorzaker van problemen zijn de microbeads die geregeld in body/face scrubs worden gebruikt. Hiernaast zie je een opsomming van chemicaliën die problemen veroorzaken nadat ze door het riool gespoeld worden. Deze chemicaliën worden niet alleen in de zee gevonden, maar in al het water op aarde, in de vissen die we eten en ook in koeien en paarden die het water drinken. De verpakkingen van de meeste “grote merken” zijn ook vaak van plastic gemaakt. Producenten van meeste natuurlijke producten gebruiken vaak recyclet verpakkingsmateriaal en hanteren strenge afvalscheiding regels.

 

BETER VOOR DE DIEREN

In heel Europa is het al vanaf 2004 verboden om cosmetica op dieren te testen, óók reguliere cosmetica. Vanaf 2013 mogen in Europa ook de ingrediënten in cosmetica niet meer getest worden op dieren. Je kunt er eigenlijk dus vanuit gaan dat ieder stuk cosmetica of huidverzorging dat je in Nederland koopt, gemaakt is zonder dierproeven.

Maaaarrrr.... veel merken verkopen hun producten wél in China, waar veiligheid gegarandeerd MOET worden door op dieren te testen of laten het testen door een moederbedrijf uitvoeren. Zo houden ze hun handen vrij van dierenbloed.

Wij maken natuurlijke huidverzorging omdat we zo houden van de plantaardige oliën, de levende botanische extracten, het effect op je huid en omdat het zo puur is. Zo puur, daar hoort geen dierenleed bij. Zelfs al weet je (uit je eigen mensproef;-) ) dat je gezichtsreiniger geen oogbeschadiging oplevert als je het IN je oog spuit, dan nog betekent het niet dat een konijntje gebruikt moet worden om het te testen.

JE STEUNT VAAK KLEINE ONDERNEMERS

Verreweg de meeste natuurlijke huidverzorgingsmerken zijn kleine ondernemers. Mensen (vaak vrouwen) met een enorme liefde voor het ambacht van het maken van huidverzorging. Soms is het een ‘eenvrouwsbedrijf’, soms is het een familiebedrijf en soms is er een team.

Waarom kopen bij kleine ondernemers? Omdat de koopervaring zoveel meer passie heeft, zoveel persoonlijker is. Omdat je echt een groot verschil maakt met je aankoop.

Uit een peiling kwam naar voren dat 45% van het geld dat je uitgeeft bij een kleine ondernemer, in de lokale economie blijft. Je steunt de landelijke economie heel veel meer als je je geld uitgeeft bij een kleine ondernemer dan bij een grote keten. En wees nou eerlijk: het is toch veel leuker om te kopen bij een kleine ondernemer?

© 2017 - 2019 potje natuur | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel