Navigatie

VOORDELEN VAN OLIE ALS HUIDVERZORGING

Steeds meer mensen zijn zich bewust van hun gezondheid en lichaam. Ze koken zo vers en gezond mogelijk. Maar tegelijkertijd houden ze zich niet bezig met wat ze op hun huid smeren. Je huid is je grootste orgaan die opneemt wat je erop smeert. Daarom is het belangrijk dat je weet wat in je verzorgingsproducten zit en, nog belangrijker, wat het voor je doet. Gooi de dure, chemische moisturizers weg en ontdek de redenen waarom je je huid met deze 4 natuurlijke oliën moet verzorgen.

Het gebruik van oliën op je huid heeft veel voordelen. Het is snel, eenvoudig en effectief – super hydraterend, beschermend, in sommige gevallen antibacterieel.

Hieronder staan onze top favorieten die niet mogen ontbreken in je verzorgingsproducten.

 

AMANDELOLIE

Amandelolie wordt gewonnen met behulp van koude persing om de oorspronkelijke voedingswaarde van de amandelen te behouden.  Deze olie is rijk aan onverzadigde vetzuren, proteïne, vitamines A en B en mineralen zoals calcium, ijzer, kalium, magnesium, natrium, fosfor en zwavel. Dankzij zijn verzachtende eigenschappen is hij geschikt vooral voor droge en rijpe huid.

De olie zorgt voor goede vochtopname en vermindert huidirritaties. Het is waarschijnlijk de meest gebruiksvriendelijke olie die door de huid gemakkelijk en snel wordt opgenomen, vooral als je je huid voor het aanbrengen vochtig maakt.

Amandelolie werkt kalmerend en rustgevend op geïrriteerde huid, bij huidallergieën en ontstekingen. Ook kleine wonden, droge en dunne huid en andere huidinfecties kunnen worden behandeld met amandelolie.

Amandelolie bevordert het herstellen van de natuurlijk pH en reguleert de olieopname, dus ook al heb je een vette huid, kun je deze olie gewoon gebruiken.

 

JOJOBAOLIE

Jojobaolie wordt geperst uit de noten van de Jojoba Struik, Simondsia california, die in het wild in de woestijnen van Noord-Mexico en Zuid-Arizona groeit. Indianen gebruikten jojobaolie als alles-genezend middel bij huidziekten, oogontstekingen, keelontstekingen en andere kwalen.

Jojobaolie lijkt op talg, olie die je lichaam produceert om huid en haar te smeren, en kan worden gebruikt door mensen met verminderde productie als vervanging.

Door het hoge gehalte aan tocopherol oxydeert Jojoba-olie langzaam, blijft stabiel en stimuleert het herstel van littekens. Het is een natuurlijke antioxidant dus uitstekend geschikt voor de ouder wordende huid.

 

 

AVOCADO OLIE

Avocado olie wordt geperst uit de pit van een avocado die van ca 25% uit olie bestaat.

De voedende en vochtregulerende olie is ideaal voor het maken van oliepakkingen of warme oliebadjes voor een droge, stugge, harde huid. Het hoge gehalte aan palmitoleinzuur maakt dat de olie ook door beschadigde en gevoelige huiden goed verdragen wordt.

Therapeuten gebruiken de hydraterende avocado olie puur of in mengsels o.a. voor de verzorging van zonnebrand, littekens, rijpere en schilferige huid, eczeem, psoriasis, droge gebarsten huid, droog haar.

Pure avocado olie heeft een sterke dieptewerking en is daarom uitstekend geschikt voor de behandeling van het onderhuids bindweefsel.

 

KOKOSOLIE

Kokosolie wordt verkregen door persen of extractie van kopra, het gedroogde witte vruchtvlees van de vrucht van de kokospalm, de kokosnoot. Ongeharde en ongeraffineerde (vierge) kokosolie heeft een smeltpunt van rond de 24-26 °C en is daarom in ons klimaat meestal gestold, en dus een vet.

Op de huid heeft kokosolie een verzachtende en beschermende werking en is daarom een goede basis voor zepen en andere huidverzorgende producten. In (sub)tropische landen wordt het pure vet in het haar gewreven als bescherming tegen de uitdrogende werking van de zon.

Kokosolie behoort tot de niet-drogende oliën, trekt heel langzaam in de huid en kan daardoor uitstekend tegen uitdroging beschermen. Een nadeel is dat de huid lang vet blijft. Gebruik kokosolie puur of in mengsels voor de verzorging van droge of ruwe huid, droog haar, eelt en/of kloven.

 
 
© 2017 - 2019 potje natuur | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel